5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size fen verecektir.

Külüstür strüktürlarda yapı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (okul, allıkışveriş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının muayyen bir alaz dayanımı süresine ehil olması yahut yangın esnasında kötü intikalini engellemesi üzere standartlara munis olmaları gerekmektedir.

Bu baplar anayasa olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır olgunlaşmak üzere dü gruba ayrılır.

Çıkış mesafelerinin bapdan alındığı yapı yararlanma sınıflarında, bir koridor muhtevaindeki 2 yangın merdiveni arasındaki aralık, evetğmurlama sistemi olmayan gestaltlarda koridor uzunluğunun yarısından ve evetğmurlama sistemi olan strüktürlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca gayrimümkün.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden konstrüksiyonlmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Projeye en birebir Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek yangın kapısı dünyaarı yakın rahat açılan ve kalaba grupların sağlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve zeminında tek üstıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı duvar ve en az 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile öteki taksimmlerden ayrılır.

Yangın kapısı fiyatları konusunda önemli bir yer da, birinci sınıf bir yangın kapısının daha mualla bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede elan kazançlı olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında elan uzun müddet dayanır ve elan azca tamir gerektirir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile domestik yönetimlerin şerik noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları tabiatıyla kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine için tadil göstermektedir. Fiyatı etkileyen zemin amil bapnın kızdırmae peklik seviyesidir. Bu felakete dayanıklılık seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE gibi sertifikasyon ve belgelendirme yapılışları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Report this wiki page